30. 3. 2008

Záhada bramborové kaše

Bramborová kaše mi velmi chutná a to už od mládí. Pamatuju se na čas strávený činností, které jsme říkali "pojezdit kaši". Kaše kydnutá na talíř se nožem rozprostřela a pak se vidličkou nakreslil na její povrch nějaký obrazec.

Tolik úvod a nyní přejděme k jádru. Už nějakou dobu nás mate divná věc. Povrch kaše, kterou dělá mamka, je matný a pokud se pamatuju, tak vždycky býval. Povrch kaše, kterou dělá Katka, je ale většinou lesklý a jen úplně ojediněle (rozuměj jednou) matný. Momentálně se domníváme, že je to dané bramborami, ale jistí si úplně nejsme.

Jaké máte vy zkušenosti s povrchem bramborové kaše (obracím se teď ke čtenářům tohoto zápisníčku, pokud ovšem nějací kromě mne jsou)?