11. 9. 2011

Dovolená v Roháčích, 4. - 11. 9. 2011

Neděle 4.

Cesta autem tam. Neúspěšný pokus o zkontaktování Kraba. Auto s unikajícím benzínem. Stojící auto s pánem se sehlou hlavou. Katka: Není mrtvý? Nebyl.

Pondělí 5.

Do Juráňové doliny. Louka ocúnů. Tradiční koupel, potopila se i Verunka.

Úterý 6.

V noci přišla na Petru D., Petra L. a Ivu L. zúberská nemoc. V podvečer to dolehlo i na Lukáše D. Celý den byli chcíplí, takže byl lenivý den. Odpoledne jsme odjeli ke Zverovce a odtama došli kolem Primuli k jezírku.

Středa 7.

Zatímco zbytek se ještě vzpomatovával, my jsme vyrazili na Oravskou lesní železnici a potom do Muzea kysucké dědiny. Obojí bylo hezké. Na železnici jsme jeli malou drezínou a zvrchu obdivovali daleký rozhled. V muzeu, které je pěkně ukryté a tajné, jsme obdivovali atmosféru, která pro nás hezky evokovala obtížnost života v dřevěnicích.

Čtvrtek 8.

Deštivý den. Po váhání jsme nakonec vyrazili zase k jezírku u hotelu Primula. Byli jsme odměněni občasným nepršením a hromadami borůvek. Cestou nahoru jsme minuli přejetou lišku. V Šindlovci jsme dostihli Dadáky, kteří si dávali čaj s palačinkami. Udělali jsme skoro totéž, až na ten čaj. Pak ještě výpravička ke Zverovce na památné místo roháčských mrtvých, kde jsme neúspěšně hledali kešku.

Pátek 9.

Do Kvačianské doliny. U mlýna koza. Děcka fotí jak o závod.

Sobota 10.

Cesta na hřeben s Lukášem a jeho mamkou. Vylezli jsme na Sivý vrch, ale pomaleji, než jsme původně chtěli. Ze sedla Pálenica jsme sestoupili k Zúberci. Pod horama nás svezl pán z Tanapu a povídal nám o dělání cedulí.

Neděle 11.

Návrat domů.